CodeArt » העלאת אתר לאוויר + עלויות תחזוקה

העלאת אתר לאוויר + עלויות תחזוקה

לפני עשור התהליך של העלאת אתר לאוויר היה מורכב ביותר, לבנות אתר באמצעות קוד HTML הייתה משימה לא פשוטה. לבנות מערכות מורכבות הייתה פריווילגיה לעסקים גדולים בלבד והעלויות היו מתחילות מעשרות אלפי שקלים.

היום לעומת זאת התהליך הרבה יותר פשוט, באמצעות מערכות בניית אתרים כמו וורדפרס ותוספי פייג' בילדר (Page Builder) כמו אלמנטור התהליך של בניית אתר והעלאה שלו לאוויר הרבה יותר פשוטה ממה שהיא הייתה בעבר.

במאמר הזה נדבר על התהליך של העלאת אתר לאוויר, ננסה להבין מהם הפרמטרים שצריך להכיר בשביל להעלות אתר לאוויר, איך עושים זאת בפועל ומה העלויות הכרוכות בתהליך.

העלאת אתר לאוויר + עלויות תחזוקה

איך לבנות אתר בחינם בשעה וחצי?

יש לי הצעה מעניינת עבורך, יצרתי הדרכה מלאה של למעלה משעה וחצי שתלמד אותך איך לבנות אתר מ-0 בחינם כולל רכישת אחסון ודומיין. נשמע מעניין? אשמח לשלוח לך אותה למייל.

מה צריך בשביל להעלות אתר לאוויר?

על מנת להעלות אתר לאוויר אנחנו צריכים כמה דברים עיקריים שמאפשרים לגרום לכך שהאתר יעבוד ויישאר באוויר.

דומיין לאתר

העלות הראשונה שיש לקחת בחשבון בעת בניית אתר היא העלות של דומיין. דומיין הוא הכתובת של האתר, לדוגמא codeart.co.il.

ישנם פרמטרים רבים וחשובים מאוד שיש לקחת בחשבון בעת רכישת דומיין, כמו סיומת הדומיין, שם הדומיין, בחירת דומיין ללא סימן מסחרי ועוד… אבל לבינתיים מה שחשוב לדעת זה שמדובר על עלות של בין 55 ל-75 ש"ח לשנה. בדומיין עם סיומת של חו"ל כמו com המחירים יכולים להיות אפילו נמוכים יותר.

אחסון לאתר

העלויות של האחסון הם יותר דינאמיות ויכולות להשתנות בין אחסון אחד לאחר. יש כל כך הרבה נתונים שצריך לקחת בחשבון כמו מיקום השרת, תמיכה, מהירות, המשאבים שאתם מקבלים, גיבויים, נפח אחסון וכו'…

בגדול העלות של אחסון היא סדר גודל של 300 – 1,000 ש"ח לשנה. זה טווח יחסית גדול אבל המחיר יכול להשתנות מאחסון אחר לאחר ומחבילה אחת לאחרת.

חשוב לציין שיש הרבה מאוד טריקים לחברות האחסון ולכן בוני אתרים מתחילים עושים טעויות רבות בתחום הזה (הטעויות האלו יכולות לעלות ביוקר). מומלץ לנסות וקרוא סיקור וביקורות של אחרים על מנת לבחור אחסון אתרים מומלץ ונכון שיספק תמורה טובה ותמיכה איכותית.

תוספים ותבניות

במידה ואתם בונים אתר בוורדפרס אז בחלק מהמקרים יהיה צורך לרכוש תבניות ותוספים על מנת לאפשר לבנות את האתר באופן פשוט וקל יותר.

אחד התוספים הפופולריים שיש בעולמות האלו הוא התוסף של אלמנטור ולצורך הדוגמא כאשר רוכשים רישיון של אלמנטור לאתר אחד יש צורך לשלם עלות של 200 ש"ח בכל שנה.

אם יש לכם תוספים נוספים אז המחיר יכול להיות גם יקר יותר ובמקרה כזה רצוי לציין עלות צדדית של כמה מאות שקלים עבור תוספים ותבניות.

לימוד בניית אתרים, האופציות הקיימות

השלב הראשון בתהליך של העלאת אתר לאוויר הוא ללמוד בקצרה איך מעלים אתר לאינטרנט ואיך בונים אתר באופן כללי. נכון להיום יש הרבה מדריכים ביוטיוב שיאפשרו לכם ללמוד כיצד לעשות זאת באופן מסודר ויש גם קורסים מלאים לבניית אתרים למי שרוצה ללמוד את התחום הזה באופן יותר מקצועי.

באתר YYDevelopment של יוחאי ירמיהו יש גם קורס בניית אתרים בחינם שאפשר לצפות שם בתוכן מאוד ארוך שמסביר את התהליך של בניית אתר מההתחלה ועד הסוף.

לבעלי עסקים יותר רציניים לעיתים זה גם עשוי להיות רעיון טוב לפנות אל בונה אתרים שיבצע את העבודה עבורכם. למרות שזה פשוט לבנות אתרים היום יש עדיין משמעות לצורה שבה אתם בונים את האתר ובנייה של האתר באופן לא נכון תגרום לכך שהאתר פחות יפיק תוצאות.

העלאת אתר לאוויר? מה צריך לדעת?

אחרי שטיפלנו בנושא של העלויות ובכל מה שצריך בשביל להעלות אתר לאוויר (רכישת אחסון, דומיין, תוספים לוורדפרס, וכו'…) ולאחר שלמדנו איך בונים אתר לבד, כעת מה שנותר לנו לעשות זה לבצע את הפעולות בפועל.

השלב הראשון שאנחנו צריכים לבצע כאשר אנחנו רוצים להעלות אתר לאוויר זה לשייך בין שרת האחסון לדומיין שרכשנו. תהליך השיוך מתבצע באמצעות משהו שנקרא כתובות DNS ואפשר לראות בסרטון הבא לחבר בין שרת האחסון לספק הדומיינים.

איך לקשר בין הדומיין לאחסון - מציאת כתובת DNS ועדכון שלהם

 איך לקשר בין הדומיין לאחסון - מציאת כתובת DNS ועדכון שלהם

התקנת וורדפרס על שרת האחסון - התקנה של WordPress

 התקנת וורדפרס על שרת האחסון - התקנה של WordPress

לאחר מכן יש לכם אתר פעיל על שרת האחסון וכל מה שנותר לעשות זה לדאוג להשתמש בו. בנקודה שבה האתר פעיל אפשר לבצע התקנה של עיצוב ותבנית מוכנה ובאמצעות זה ליצור אתר באופן מאוד מהיר.

אופציה נוספת היא ללמוד את העולם של בניית האתרים באופן יותר מקצועי ואז ללמוד את זה בצורה נכונה ותקינה ולהשתמש בכלים האלו גם בעתיד.

כלי נגישות